is er meer te vertellen over het lied chirpy chirpy cheep cheep van middle of the road?

Op de één of andere manier ben ik heel erg met dit lied bezig ... en zou meer willen weten over het lied zelf. Niet over de band die het zong, maar echt over het lied.
Maar ik kan er eigenlijk zéér weinig over vinden .... nagenoeg niets, ik hoop dat iemand hier mij iets meer kan vertellen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je de tekst van het lied neemt zie je dat het een lied is gezongen naar een kuiken en het kuiken antwoord met chirpy chirpy cheep cheep. Een typisch flower power tijd lied, een niets zeggende song over liefde en natuur.

Bronnen:
http://www.songteksten.nl/songteksten/3646...

Het is origineel is van Lally Stott, hij schreef het in 1970. (En hij stierf in 1977, nog maar 32 jaar oud, aan de gevolgen van een motorongeluk). In Amerika werd de uitvoering van Mac & Katie Kissoon het bekendst. Maar de rest van de wereld leerde het liedje kennen als hit van Middle of the Road (welke Schotse groep oorspronkelijk Los Caracas heette). Het liedje gaat over een jong vogeltje dat is verlaten door z'n vader en z'n moeder. 's Avonds zong moeder een mooi lied, maar de volgende morgen bleek ze te zijn verdwenen. En ook vader is heel ver weg gegaan. Dus eigenlijk een droevige tekst, maar het is juist een heel vrolijk liedje. Misschien is de achterliggende betekenis dat iedereen op een gegeven moment z'n nest verlaat, en zonder ouders z'n eigen leven gaat leiden. Dat is juist goed, dan word je groot.

Bronnen:
http://www.deangoodman.com/lally-stott/
http://www.originals.be/nl/originals.php?id=990
https://www.youtube.com/watch?v=GMNADUgGfVg

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100