wat is een goede piano voor beginners?

ik wil graag piano leren spelen daarvoor heb ik wel een piano nodig. waarom ik geen keyboard wil? omdat ik in middels bijde heb ervaren en ik een piano veel fijner vind spelen (en hij staat mooier in de huiskamer).

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is bij (nieuwe) piano's heel simpel. Hoe meer je betaalt, hoe beter 'ie is, en hoe mooier hij klinkt. Een Ibach piano is altijd schitterend, maar je betaalt al gauw 8000 Euro voor een nieuwe. Yamaha's zijn er al voor zo'n 3500 Euro. Ik begrijp dat je nog niet piano speelt, maar wilt gaan leren spelen. In dat geval zou ik je marktplaats aanbevelen. Daar is vanaf 100 Euro al heel veel aanbod. http://kopen.marktplaats.nl/muziek-en-instrumenten/piano-s/c765.html Als je b.v. voor 500 Euro een piano via marktplaats koopt, (ik zag een heel mooie Frankenbach voor 250 Euro) en daar nog een paar honderd Euro tegenaan gooit, om 'm op te knappen, dan kun je je daar bijna geen buil aan vallen. Vind je op termijn pianospelen echt leuk, en de lessen verlopen voorspoedig, dan kun ja altijd na 1 of 2 jaar besluiten, een betere of mooiere piano te kopen. Voor nieuwkoop èn 2e hands koop geldt: neem altijd iemand mee die er echt verstand van heeft. B.v. je pianoleraar. Heb je zo iemand niet bij de hand, dan kun je je ook laten bijstaan door b.v. een pianostemmer of -leraar bij je in de buurt. In dat geval moet je dat advies wel betalen, maar ben je er zeker van, dat je geen piano koopt, met b.v. een gebarsten klankbord of vastgeroeste stempennen. Veel succes en veel plezier!

Ik zou zelf weer kiezen voor een yamaha, die bevalt mij prima! In het verleden had ik ook goede ervaringen met Young Chang, een minder duur merk, maar met dezelfde lichte aanslag. Speelt erg fijn. In beide gevallen was ik erg gecharmeerd van de heldere tonen. Vaak zijn franse en ook veel duitse piano's wat 'romantischer' van klank, dwz wat minder fris, iets warmer. Maar dat is natuurlijk smaakgebonden... Mijn eerste piano was een Cherny, die speelde loodzwaar en daarop moest je echt hard en ongevoelig bonken om geluid te produceren :-) Veel plezier op de zoektocht

Kawai is een goede koop! http://www.kawaius.com/main_links/digital/09_dpmain.html

Ik persoonlijk zou je de Yamaha Clavinova CLP 340 aan raden, zowel voor beginners als voor gevorderden. Zuivere klank en zachte aanslag. Heb er zelf geen ervaring mee maar mijn zoon heeft zo een en is er van in de wolken.

ga proefspelen in een winkel, vaak bieden ze huurcontracten met recht op koop.

Bronnen:
http://keijzerpianos.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100