Heeft iemand met lange vingers een voordeel bij het bespelen van muziekinstrumenten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het verschilt vaak per instrument, maar ik denk dat het merendeel van de instrumenten makkelijker te bespelen is met lange vingers. Zelf heb ik vrij korte vingers en ik merk dat het bespelen van de Low Whistle, piano en gitaar hierdoor erg lastig is. Mijn neef speelt piano en heeft prachtige lange vingers, hij glijd over de toetsen. Dus ik zou zeggen dat het een groot voordeel is voor veel instrumenten. Met instrumenten als de blokfluit of piccolo lijkt het mij persoonlijk makkelijker als je korte vingers hebt.

ja zelf geef ik gitaar lessen, en ik heb gemerkt dat korte vingers toch echt problemen geven, het kost de persoon in kwestie dan meer moeite. lange vingers zijn echt wel voordeliger bij gitaar spelen. maar men moet er dan gewoon mee leren omgaan. en ik denk dat dit het zelfde is bij de piano. maar met drummen weer niet. op ieder potje past een deksel.

Piano en gitaar zijn inderdaad goede voorbeelden. Viool ook nog volgens mij, maar daar gaat het ook om de lenigheid en hoe gemakkelijk je je vingers uit elkaar kunt spreiden.

Dat verschilt per instrument. Bij een heel klein blokfluitje, een sopranino, of zelfs een "gar klein Flötlein" (bestaat echt!) kunnen lange vingers je juist in de weg zitten, maar bij een tenorblokfluit is het wel handig om langere vingers te hebben. Het ligt dus aan de grootte van het instrument, maar ik kan me ook voorstellen dat bij bepaalde intrumenten snelle muziek lastig wordt als je heel lange vingers hebt, omdat je grotere bewegingen moet maken. Voor een triangel maakt het niet uit denk ik.

over de linie zeg ik nee: muzikaliteit & de theorie willen leren zijn de doorslaggevende factoren. erg lange vingers zouden ook een nadeel kunnen zijn, kleinere handen zijn wellicht wendbaarder op bepaalde instrumenten. maar nogmaals als je noch talent noch discipline hebt is de hele vraag niet eens interessant. een van de meest gevierde gitaristen speelde met slechts 2 vingers, maar zijn feel was dominant aan zijn anatomische kenmerken.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=tGxDSij9jH4...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100