Elektrisch drumstel of gedempt akoestisch drumstel?

Ik heb gescheiden ouders. Ik woon bij mijn vader in een vrijstaand huis en bij mn moeder in een rijtjeshuis. In het vrijstaand huis heb ik geen last van buren of klagende inwonende, dus daar heb ik een akoestisch drumstel.

Nu wil ik niet worden belemmerd in mijn muzikale speelsheid en wil ik dus ook een drumstel kopen @ mn ma's huis, aka een rijtjeshuis.

Maar waar ik dus mee zit: Geluidsoverlast.

Mijn budget is € 1000,- Kan ik van dit geld een Roland TD 4K 2 kopen ( € 999,- ) Of beter een Pearl Forum ( € 700,- ) incl dempmateriaal.

Hier zou ik graag antwoord op willen hebben.

Additionele vraag: Zowieso op bovenstaand wil ik een antwoord hebben, maar misschien kan je dit ook gebruiken/ of dit beantwoorden:
Kan ik van dat elektrisch drumstel misschien apparatuur gebruiken en dat combineren met mijn huidige akoestische kit?

Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

een akoestisch drumstel in een rijtjeshuis is in beginsel geen geweldig plan. de bassdrum is niet gebouwd op zo'n situatie. maar er zijn wellicht gunstige bijkomende factoren die een echt drumstel toch zouden kunnen rechtvaardigen bijv. yuppen aan beide kanten waardoor je tijdens kantoortijden zou kunnen spelen. "Nu wil ik niet worden belemmerd in mijn muzikale speelsheid" dat is helaas niet haalbaar: ofwel hou je je in op een akoestisch drumstel ofwel heb je slecht de feel van een elektrisch drumstel. mijn advies: laat het zitten en speel bij je vader, mocht je bij je moeder zijn kan je een oefenruimte huren voor een paar uur.

Een elektrisch drumstel heeft ook veel voordelen. Makkelijk in te stellen e.d. Maar het is erg belangrijk dat als je voor elektrisch gaat dat je dan eentje neemt met voor alle toms gaasvellen, anders heb je echt een compleet andere (voor mij slechtere) feeling. En ja je kan je akoestische drumstel combineren met elektronisch. Dan moet je sensoren kopen voor je gewone toms en cymbals en die dan aansluiten aan de drumcomputer. Dat heeft een vriend van mij waardoor hij een gigantisch drumstel heeft. Ik zou dus gaan voor elektronisch in dit geval, want gedempt spelen is niet leuk, of overleg met je buren tijden waarop je kan drummen op volle sterkte. Als dat kan, zou ik wel voor akoestisch gaan :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100