waarom heeft de drummer een muurtje om zich heen als ze in een band of orkest op tv optreden

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een drumstel is qua geluidsproductie nadrukkelijk aanwezig in een band of orkest en staat opgesteld tussen of vlakbij andere instrumenten. Tijdens optredens of studio-opnames wordt het geluid van alle instrumenten afzonderlijk met gevoelige microfoons opgenomen. Om te voorkomen dat het geluid van het slagwerk de geluidsopname van andere instrumenten teveel "verstoord" (belast), worden er om het drumstel geluidsschermen gezet, zodat het geluid niet teveel verstrooid wordt en de opnames van de andere instrumenten gebalanceerder is. De nuances en dynamiek komen zo beter tot hun recht. Toegevoegd na 2 minuten: Hier nog wat meer achtergrondinformatie.

Bronnen:
http://www.clearsonic.nl/site/joomla/index...

Als de drummer flink bezig is, dan wil zijn set nogal eens verschuiven. Omdat de drummer vaak achteraan zit op een verhoging (anders ziet niemand hem/haar) wordt er een klein muurtje omheen gezet. Zijn apparatuur blijft dan staan en een 'prachtig kodak moment' wordt hem bespaart.

Ik neem aan dat je zo'n scherm van plexiglas bedoelt? Bij een optreden wordt het geluid van een drumstel met microfoons opgenomen. Het scherm is bedoeld om de akoestiek rondom de microfoons beter te regelen. Ze worden "drum shields" genoemd.

Bronnen:
http://www.google.nl/search?q=drum+shields

Dat is vanwege het enorme volume van een drumstel. Om te zorgen dat elk instrument via zijn eigen microfoon versterkt wordt en dus apart ingesteld kan worden. De oplossing is dus een soort muurtje er omheen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100