Hoe kun je zonder je gitaar anders te stemmen een andere toonhoogte bereiken door bijv. een Capo?

Ik wil graag in de toonhoogte van down one semitone spelen (Eb Ab Db Gb Bb Eb)

Hoe moet dit zonder je gitaar anders te stemmen en zonder achterlijk hoog te spelen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

niet.. heel simpel. als je in Es/Dis wil spelen moet je echt gewoon al je snaren een halve toon lager stemmen. dit gold voor slash en jimi hendrix dus ook voor jouw vrees ik. als je meespeelt op zowel in E als in Es gestemde nummers dan is een tweede gitaar de handigste optie. een voor E een voor Es.

Ik las vandaag een leuk artikel in de Volkskrant (zie foto). Misschien heb je daar wat aan. Anders kun je hem benaderen op Facebook. Toegevoegd na 3 minuten: Hij geeft toevallig een workshop in Amsterdam, zie link: http://www.brakkegrond.nl/programma/238/Yuri_Landman/Workshop_Yuri_Landman_Optreden/ Workshop white eagle tailed bridge guitar De kosten voor deze workshop bedragen €175 (inclusief materiaalkosten voor de gitaar) Vrijdag 22 april van 18u00 - 22u00 en zaterdag 23 april van 14u00 - 18u00

Bronnen:
http://www.brakkegrond.nl/programma/238/Yu...
http://www.hypercustom.com/

Door een combinatie van je capo plaatsen en transponeren. Is een stuk in Eb, dan kun je je capo op de derde fret zetten en in C spelen. Een Eb wordt een C, een Ab wordt een F, etc... Is een stuk in Ab, zet je capo op de 1e fret en speel in G. Etc, etc. Het is even puzzelen, maar dit is de manier en op een gegeven moment wordt je hier heel handig in en gaat het automatisch.

Met een capo kan je wel omhoog maar niet omlaag. Je kunt dus je hele gitaar een halve toon lager stemmen en met de capo op de eerste fret voor de normale stemming, al worden dan de snaren wel wat slapper. Ook zou je een soort B-bender kunnen bouwen die i.p.v. een snaar omhoog zes snaren een halve toon omlaag brengt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100