Wat is een mooi nummer om op Stille Zaterdag in de kerk te spelen als MUZIKAAL INTERMEZZO met ORGEL en KLARINET OF BASKLARINET?

A.s (Stille) Zaterdag ben ik gevraagd, samen met mijn vader om een muzikaal intermezzo te spelen. Voor degene die niet weten wat dit is: Een muzikaal stuk, dat je tijdens de dienst speelt zonder dat er gezongen wordt en wat dus eigenlijk als een soort 'solo' geldt. Mijn vader is organist en ik speel klarinet en basklarinet. Weet iemand een mooi stuk, dat dus met Stille Zaterdag te maken heeft, dat we kunnen spelen? Ik speel het liefst op mijn basklarinet, dus het liefst een stuk dat met dit instrument mooi tot zijn recht komt.
Ik wacht jullie reacties af.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een stuk uit het Stabat Mater van Pergolesi. Wordt hier uitgevoerd door draaiorgel en klarinet, maar is natuurlijk prima voor een gewoon orgel.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=JNO4AJgU6PA

De canon in d groot van Pachelbel! Op orgel mooie diepe bassen en simpele akkoorden, van laag naar hoog. (Speelt je vader met voetpedalen? Dan wordt het echt mooi.) Met de klarinet (of met strijkers erbij!) kun je eindeloos variëren. Wat mij betreft verveelt dat nooit! Zie bijvoorbeeld: http://www.youtube.com/watch?v=4KJL1Tah_40&feature=related

Het Ave Maria van Bach/Gounod Toegevoegd na 4 minuten: Niet de mooiste uitvoering hieronder, maar het geeft een idee...

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=IwFo0YnDxQU

"Jesu bleibet meine Freude" van Johann Sebastian Bach. Komt uit de cantate BWV 147, maar klinkt heel mooi als het door orgel en klarinet uitgevoerd wordt. Van die bezetting kan ik geen video vinden, maar hier een vergelijkbare opname:

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=MDnFqnQbJC4...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100