Waarom zingen de meeste Nederlandse zangers in het engels terwijl zij meestal in de Nederlandse radio’s worden uitgezonden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Verschillende redenen. Oorspronkelijke Nederlandse muziek valt nogal zwaar in de smartlappen categorie en toen de Engelstalige pop-muziek uit de VS en Engeland kwam was het niet meer dan een logische stap voor Nederlandse artiesten die mee wilden met die populaire stroom om ook Engelse muziek te maken. (als was het maar om zich van de ouderwetse 'levenslied' zangers te onderscheiden) Daar komt nog bij dat Nederlands al snel als een soort kikker gekwaak klinkt (al helemaal voor niet Nederlands sprekers). Zeker een Nederlandse artiest die een kans wil hebben op succes in het buitenland (waar toch heel wat meer te verdienen valt dan in alleen Nederland) zal vanaf het begin in het Engels moeten zingen. Daarbij komt nog dat heel veel Nederlanders ruim voldoende Engels verstaan om de teksten te kunnen volgen. Nu nog steeds wordt Nederlandstalig in de muziek (en, nog veel belangrijker, de luisteraars) met oudbolligheid en saaiheid geassocieerd en je moet als pop zanger heel wat in je mars hebben om dat vooroordeel te doorbreken (hoe goed je ook klinkt).

omdat de nederlandse taal lelijk is en op termijn zal uitsterven

Omdat deze vaak hopen uit te breken in het buitenland, zoals The Hoff in duitsland.

Omdat er maar weinig mensen zijn die onze taal mooi kunnen verwerken in een song. Veel nummers belandden al snel in de categorie ik hou van jou en blijf je trouw lalalalalalalala. Daarom schakelen veel nederlandse zangers over op engels omdat een hoop mensen die engelse teksten eerder meelallen ipv op de tekst te letten. (geloof me de engelse teksten verliezen in een vertaling alle glans)

Omdat Engels een populaire taal is en ook tevens de meest bekende spreektaal, en de meeste bekende zangers in Nederland willen herkend worden zodat ze beroemder worden en ja, als je dat wilt door bijvboorbeeld in New York (Amerika) odor te breken moet je wel Engels zingen want van Nederlands verstaan ze toch niks.

Aangezien engels een veel breder gesproken taal is, en zelfs voor nederlanders kan het handig zijn. Er zijn vele oneliners, limmericks of andere 'gevatte' dingen die in het engels makkelijk tot uiting kan worden gebracht. Veel mensen snappen dat beter in het engels, door het vele engels dat we in nederland krijgen. Daardoor komt het nederlands (vooral omdat het zowiezo je eerste taal is) veel letterlijker en kneuteriger over.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100