Bij het stemmen van mijn elektrische gitaar, geeft het stemapparaat de verkeerde snaren aan, of geeft helemaal niks aan. Wat kan ik doen?

Is er iets met de snaren, het stemapparaat of doe ik iets verkeerd? Ik ben een beginner en dit is mijn eerste , nieuwe gitaar.
Moet ik de snaren vervangen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is heel logisch: Hij geeft de verkeerde snaar of helemaal niks aan omdat hij heel erg slecht gestemd is. Dat betekent dus dat als jij de E-snaar aanslaat jouw stemapparaat misschien een D geeft omdat deze snaar veel te laag gestemd is. Klinkt jouw G-snaar als een F, dan zal jouw stemapparaat niks aangeven omdat geen van de snaren een F-snaar is. Gewoon dus flink draaien aan je stemknoppen zodat je stemapparaat wel de juiste toon geeft. Ik gok erop dat je gitaar veel te laag gestemd is en dat je de snaren flink strakker moet draaien. Let wel even op of dit zo is, als de snaren te hoog gestemd zijn en je draait ze nog strakker dan kun je ze kapot draaien.

http://www.onlinemuziekschool.nl/muziekles/gitaar-stemmen.html Check deze site en je bent vast geholpen! Succes

Staan de snaren wel ongeveer goed gestemd? Als je er een hele toon naastzit (dus eigenlijk ‘tussen twee snaren in’), zal het apparaat wel moeite hebben om er chocola van te maken Toegevoegd na 2 minuten: Wel een toffe site, overigens, die van doepie.

Met de hand leren stemmen, dan gaat het nooit meer fout.

Het kan zijn dat de batterijen in het stemapparaat aan vervanging toe zijn. Wanneer ze te weinig 'kracht' hebben reageert het stemapparaat nog wel maar geeft niet juist meer aan. Het is een mogelijkheid.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100