wat houdt de drumoefening 'pannenkoeken vijf' precies in?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Leg je drumstokken losjes in je palmen, boven- of onderhands, of probeer beide. Laat je drumstok vanuit je pols stuiten op je snaredrum, vier keer, dan met de andere hand, vier keer. Eerst langzaam, je moet iedere stuit horen. Dan steeds sneller. Je kunt dat ondersteunen door in oude spelling te zeggen: Pánnekoeken, Pánnekoeken, Pánnekoeken, Pánnekoeken Begin zacht en voer het volume langzaam op. Dat is roffelen in een vierkwartsmaat. (Jij hebt het over vijf, waarschijnlijk bedoel je de vierkwartsmaat zoals hierboven wordt uitgelegd. Zie verder de link.)

Bronnen:
http://maakmuziekenmeer.wordpress.com/page/2/

Het lijkt mij dat je daar een vijfkwartsmaat mee oefent. Dat is veel lastiger dan de gewone vierkwarts. En weet je hoe je de zesachtste kan oefenen: met sinaasappelkistje. En zevenachtste: appels en sinaasappels. Zo zijn er vast nog wel meer.

Ik geloof niet dat het iets te maken heeft met een 5 kwarts maat. Ik denk dat het een oefening is om een roffel van 5 slagen/tikken te leren. Je hebt namelijk verschillende soorten roffels die uit een verschillend aantal slagen bestaat. Bijvoorbeeld een roffel uit 7.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100