Hoe kan ik mijn muziek beschermen?

Ik heb een stuk of wat eigen nummers geschreven. Het is door iemand op notenschrift gezet met de tekst erbij. Hoe kan ik dat beschermen zodat ik kan aantonen dat ik het heb geschreven? Voor hoelang staat zoiets dan op mijn naam?

Weet jij het antwoord?

/2500

met buma rechten, kost wel wat munten geloof ik..

Een songtekst kan je volgensmij met een gewonen geheimhoudsverklaring bewaren

Inderdaad laten registreren bij Buma Stemra. Kost je wel wat geld maar dan weet je ook zeker dat jij de rechten hebt (en houdt). Je moet je alleen wel afvragen of het je dat waard is. Hoe groot is de kans dat iemand er mee van door gaat?

Verdien je er wat aan? Zo niet dan is het het niet waard, het kost geld en als niemand het wil hebben gooi je in principe je geld gewoon weg.

Je kan je muziek registreren bij BUMA. Je auteursrechten zijn dan met terugwerkende kracht om te zetten in verdiensten vanaf de dag dat je jouw muziek gemaakt hebt. Als je gewoon regionaal wat met je muziek doet en niet landelijk verdien je je registratiekosten bij BUMA waarschijnlijk niet terug en daarom is er ook een makkelijkere manier om je muziek te beschermen. Stuur de originele geluidsopname verzegeld en aangetekend naar jezelf op en stop die envelop goed weg. Dit is dan je bewijs materiaal. Meer hierover: www.BUMA.nl www.auteursrecht.nl

Inderdaad, verzegeld opsturen naar jezelf. Of vast leggen bij belasting! BUMA STEMRA is allen wanneer het commercieel gebruikt wordt, om dan de rechthebbende uit te betalen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100