Weet er iemand een (klassiekachtig )pianostuk dat relatief makkelijk te leren, maar moeilijk klinkt?

Ik heb geen pianoles, maar ik vind het leuk om stukken van Youtube te leren. Ik heb een stukje van Amelie geprobeerd, maar dat wordt te moeilijk op een gegeven moment.

Toegevoegd na 34 seconden:
Ik bedoelde: dat relatief makkelijk te leren IS.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

River Flows In You - Yiruma Heel mooi stukje piano muziek, en een lager niveau dan Amelie van Yann Tiersen (Comptine d'un autre été)

Fur Elise van von Beethoven Toegevoegd na 1 uur: En zelf vind ik de vlooienmars ook altijd heel indrukwekkend klinken, maar iedereen die het speelt, zegt dat het heel makkelijk is.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=i-BvAwti3CA

Fur elise, van mozart. Het is pas mooi, als je er net zoveel gevoel in kan krijgen. Toegevoegd na 1 minuut: De onderste bron leert je hoe het moet. Toegevoegd na 1 minuut: Beethoven bedoel ik ipv Mozart natuurlijk!

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=1mYfltBwrNY...
http://www.youtube.com/watch?v=feHg4BUmwdU...

De vlooienmars..ook erg leuk om te doen.

turn of a friendly card van alon parson

gnossienne no.1 van erik satie

De vlooienmars, klinkt echt heel erg moeilijk, maar is in een kwartiertje geleerd.

(Bijna) altijd is het andersom: een muziekstuk klinkt makkelijk maar blijkt bere-moeilijk als je 'm wilt uitvoeren. Ik denk dat dat met de genoemde pianostukken ook het geval is. Nu is moeilijk ook weer subjectief dus persoonsafhankelijk.

als ik aan een moeilijk klinkent makkelijk stuk denk, denk ik meteen aan für elise. dit is een relatief makkelijk stuk wat mooi klinkt. wat ook heel leuk is, is om twee violisten of fluitisten op te zoeken en samen het kanon in D van pachelbel te spelen. je laat viool/fluit I de eerste partij spelen, viool/fluit II de tweede en je speelt de derde partij met je rechter hand. met de linker hand speel je de cello partij, wat een continuë herhaling is en wat je dus uit je hoofd kunt leren. je moet googlen op [kanon in d pachelbel partituur] Toegevoegd na 2 minuten: het is wel even oefenen maar je hebt een prachtig resultaat. ook als je een wat rustiger tempo neemt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100