Hoe heet het wanneer in een liedje gezongen wordt zonder tekst?

Bijvoorbeeld het nummer Arrival van ABBA.
Aan het eind van de song wordt er gezongen, maar zonder tekst. Is daar een naam voor?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens mij is daar niet echt een naam voor en is het ook gewoon 'zingen'. Er zijn wel zangoefeningen waarbij je zingt zonder tekst. Dit wordt solfège genoemd.

word ook wel angel choir (engelen koor) genoemd. veel gothic metal bands maken daar gebruik van. zoals within temptation.

solfège is een van de thermen. http://nl.wikipedia.org/wiki/Solf%C3%A8ge neurien is het niet echt omdat de mond dan gesloten is.

bij jazz noemen ze het scatten http://www.encyclo.nl/begrip/Scatten 1.Scatten Door te scatten kunnen vocalisten met hun stem improviseren als een instrument. Letterlijk vertaald betekent `to scat`: het zingen van betekenisloze woorden. De vocalisten gebruiken vaak eenlettergrepige klanken als `dwee`, `da` `ool`, `bop`, `bam`. Wie de uitvinder van scat is, is niet duidelijk. Wel is bekend dat Louis Armstrong degene is geweest

Instrumental Het heet instrumental en alleen de zang heet acapella Dit gebruik ik als ik ga remixennnn Kijk als je dan bijv een instrumental mixt met een andere acapella krijg je iets leuks kijk maar www.youtube.com/DjAresDA Of bedoel je niet de muziek zonder text?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100