Wie weet hier mooie muziek bij?

Orpheus klimt van het rijk van de Doden (de Onderwereld) omhoog naar het land der Levenden. Hij heeft de liefde van zijn leven vlak achter zich, maar hij mag niet naar haar omkijken tot ze boven zijn, omdat zij anders -opnieuw- zal sterven.
Hij klemt zijn vuisten, kijkt strak naar de grond. Bij iedere stap komt hij dichter bij hun verlossing. Bij iedere stap wordt hij heviger gekweld door het verbod.

In de liefde laten we ons leiden door ons hart, en niet door ons verstand. Orpheus kan de warmte van het zonlicht al voelen maar kan zijn kwelling niet langer verdragen. Hij kijkt om - en in een flits daalt zijn vrouw weer af naar de Doden, ditmaal voor eeuwig.

Toegevoegd na 4 uur:
*note* Ik zal, omdat dit een vraag is waarbij smaak stiekem toch wel een rol speelt, geen plussen noch minnen uitdelen. Alleen een beste antwoord.

Weet jij het antwoord?

/2500

'In the hall of the mountain king' van Grieg. Zie link hieronder. Toegevoegd na 1 uur: [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xrIYT-MrVaI[/youtube] Toegevoegd na 1 uur: http://www.youtube.com/watch?v=xrIYT-MrVaI

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100