Mijn moeder wil graag oude platen verkopen. hoeveel zijn oude platen waard?

ze weet niet wat ze ervoor moet vragen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is compleet afhankelijk van welke platen het zijn en in welke staat deze verkeren. Sommige platen zijn erg veel waard, dus zet niet zomaar alles op marktplaats voor 50 cent per stuk. Doe wat research; kijk voor hoeveel de betreffende platen door anderen verkocht worden, of ga langs de in- en verkopende speciaalzaak.

Dat zal een beetje van de plaat afhangen. is het zeldzaam of gewilt? (En zijn ze nog een beetje goed?) Je kunt op marktplaats oom even kijken waarvoor ze worden aageboden.

Laat Uw collectie eens bekijken door een kenner (die te vertrouwen ) is. Wanneer het verzamelplaten zijn de kans groot dat ze weinig waard zijn. Maar sommige platen kunnen heel hoog geschat worden: Eerste persingen / speciale edities / veel verzamelde artiesten , obscuriteiten , perfecte staat ....allemaal criteria die de prijs helpen bepalen.

Op deze site kun je uitzoeken wat de waarde zo ongeveer is van vinyl grammofoonplaten.

Bronnen:
http://www.discogs.com/

Niet alleen de plaat an sich kan veel geld opleveren,maar ook bepaalde hoezen zijn veel gevraagd! Misschien kun je op één of andere site meer te weten komen.

Ligt inderdaad en beetje aan de lp's en of singles. Sommige zijn 1 euro waard,maar er zijn ook lp's die wel 100 euro waard zijn. Vooral lp's en singles uit de jaren 60 zijn veel gezocht en kunnen een hoge waarde hebben,ik verzamel ze zelf ook al jaren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100