Er zit een ENORM verschil tussen hardcore en post-hardcore. Waarom heet het dan toch hetzelfde? Waar is dit verschil trouwens ontstaan?

Hardcore is die overdreven gecomputeriseerde baselijnen, post-hardcore is punk-achtig (Rise Against, Thrice)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hardcore is een algemene benaming die gebruikt wordt in verschillende muziekstijlen. Hardcore punk, wat jij waarschijnlijk bedoeld is een "hardere versie" van de "normale" metalmuziek. Hardcore house, is de hardere versie van dance muziek Hardcore rap, is weer een harde vorm van rapmuziek met harde basgeluiden. Hoe het zit met punk en rap dat weet ik niet, echter binnen de house scene zijn er ook weer genoeg verschillende hardcore stylen. Ik twijfel er niet over dat dat bij de punk versie dus ook zo is. Het ontstaat zo omdat muziek zich ontwikkeld en dus ook deze kanten van de muziek. met Post-hardcore wordt simpelweg bedoeld de hardcore punk van "vroeger" Zo kent de hardcore house een vergelijkbare: early hardcore of old skool variant. Het heet hetzelfde omdat het vanuit hetzelfde is ontstaan en nog steeds overeenkomsten kent.

ik luister het niet zo heel veel. maar hier een link die je verder helpt. het is in het engels, maar ik hoop dat je daar geen probleem mee hebt. http://en.wikipedia.org/wiki/Post-hardcore

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100