Welke Nederlandse films zijn NIET op een boek gebaseerd?

Verreweg de meeste Nederlandse films zijn op een boek gebaseerd. Maar hoeveel zijn er die niet op een boek zijn gebaseerd? Flodder, De Lift en Amsterdamned zijn uitzonderingen die me door het hoofd schieten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Van de laatste twee jaar: http://nl.wikipedia.org/wiki/Bollywood_Hero http://nl.wikipedia.org/wiki/Schemer http://nl.wikipedia.org/wiki/Limo_%28film%29 http://nl.wikipedia.org/wiki/Alles_stroomt http://nl.wikipedia.org/wiki/Atlantis_%28film_2009%29 http://nl.wikipedia.org/wiki/Lover_of_loser_%28film%29 http://nl.wikipedia.org/wiki/Taartman_%28film%29 http://nl.wikipedia.org/wiki/De_laatste_dagen_van_Emma_Blank_%28film%29 http://nl.wikipedia.org/wiki/Coach_%28film%29 http://nl.wikipedia.org/wiki/De_Punt_%28film%29 http://nl.wikipedia.org/wiki/Kikkerdril_%28film%29 http://nl.wikipedia.org/wiki/Witte_vis_%28film%29 http://nl.wikipedia.org/wiki/Mijn_vader_is_een_detective http://nl.wikipedia.org/wiki/Gangsterboys http://nl.wikipedia.org/wiki/Stella%27s_oorlog http://nl.wikipedia.org/wiki/First_Mission_%282010%29 http://nl.wikipedia.org/wiki/Sinterklaas_en_de_Verdwenen_Pakjesboot http://nl.wikipedia.org/wiki/Sinterklaas_en_het_Pakjes_Mysterie http://nl.wikipedia.org/wiki/Spion_van_Oranje http://nl.wikipedia.org/wiki/Kan_door_huid_heen http://nl.wikipedia.org/wiki/Links_%282009%29 Hier vind je een compleet overzicht van alle NL films, dus als je meer wilt weten, kun je zelf verder kijken: http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_Nederlandse_films

fanfare en die (sex)film waar willeke van ammelrooij en hugo metsers in speelden Toegevoegd na 1 minuut: schatjes, mama is boos

De films van Bert Haanstra: Fanfare, Glas, Zoo, en Alleman. Toegevoegd na 3 minuten: Antonia, van Marleen Gorris.

Spetters is volgens mij ook niet op een boek gebaseerd. Toegevoegd na 26 minuten: De film Zomerhitte, die gisteravond werd uitgezonden, geregisseerd door Monique van de Ven is dacht ik ook geen verfilmd boek. Toegevoegd na 2 uur: Zomerhitte is wél een boekverfilming!

Moordwijven, shouf shouf Habibi, Van God Los

Costa Toegevoegd na 1 minuut: Ellis in Glamourland

control van anton corbijn (goede film overigens) Het valt dus blijkbaar nog wel mee als je de antwoorden ziet. In andere landen worden films ook vaak op boeken gebaseerd.

Ha, die Tinus42; Omgekeerd; een oorspronkelijk filmscenario van Eddy Terstall dat eigenlijk een goed boek zou kunnen zijn is dat van 'Simon': meesterlijke film.

volgens mij ook honeyz

Taartman (Héél origineel!) De Storm De 3 Zoop-films De 2 Huis Anubis-films

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100