Waarop zijn de sterren die aan een film worden gegeven gebaseerd?

Dus op welke vlakken wordt een film beoordeeld?

Toegevoegd na 21 minuten:
Ik heb het over de MikroGids, daar worden films altijd beoordeeld met 1, 2, 3, 4 of 5 sterren. 1 is slecht, 5 meesterwerk. Nou vraag ik me dus af hoe ze aan die sterren komen. Dat zal wel liggen aan de beoordeling op een aantal vlakken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Die worden bepaald door Constant Hoogenbosch, de filmredacteur bij de microgids. Dit doet hij voor meerdere instanties zoals moviemeter.nl

Bronnen:
http://nl.linkedin.com/pub/constant-hoogen...

Deze zijn gebaseerd op de stemmen van de kijkers http://www.imdb.com/ Toegevoegd na 1 minuut: Oh, ik lees nu dat het om Mikrogids gaat.

Dat doet een recensent,maar staar je er niet op dood, het is slechts de mening van één mens. Als die persoon de film mooi vindt,zal hij een zooi sterren toekennen. Maar als ie ruzie met zijn vriendin heeft,kunnen dat er plotsklaps minder zijn.

Soms is het natte-vingerwerk hoor, een tijdje geleden viel me in een andere gids op dat een film in de ene week 3 sterren kreeg en de week erna 4. Dan weet je wel dat de film waarschijnlijk redelijk goed is (al weet je dan nog niet of ie je aanspreekt), maar zo hard is dat systeem dus niet. En net als vroeger op school: bij de ene leraar was een 7 al heel wat omdat ie nooit hoger gaf dan een 8, bij de ander was een 7 eigenlijk een teken dat je flink veel fouten had gemaakt omdat ie zelden lager gaf dan een 6.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100