Waarom gillen/schreeuwen vrouwen/meisjes in tekenfilms altijd zo overdreven?

Toegevoegd na 12 minuten:
Bijvoorbed bij:
Pokemon
Totally spies
Winx club

Zoek 1 van deze op youtube in het nederlands en je hoort het al snel

Toegevoegd na 1 uur:
geef niet het antwoord "om het spannender te maken' want dat is het niet, dat kan ik je vertellen

Weet jij het antwoord?

/2500

Om de scene extra dramatisch te maken. Dit geeft extra spanning voor de kijker, die aan de buis gekluisterd komt te zitten. In werkelijkheid kunnen sommige dames er trouwens ook wel wat van hoor.

zo word het extra dramatisch. Lekker overdreven. Dan word het ook wat enger.

Mannen zijn stoer,vrouwen zijn schrikachtige bange wezens. Dat zijn stereotypen,die men blijkbaar graag in stand houdt! Er klopt alleen geen ene ruk van.

Dit is meestal alleen zo bij nagesynchroniseerde tekenfilms. In de originele versies wordt er lang niet zo overdreven gedaan. Het lijkt wel of we in Nederland maar één nasynchroniseer-bureautje hebben, waar ze alleen hysterisch grietenspul hebben zitten. Bah! Dit zijn trouwens dezelfde hysterische grieten die de stemmetjes van de niet-tekenfilm-jeugdseries op Nickelodeon inspreken. Tot voor kort vond ik iCarly erg leuk (in het oorspronkelijke Amerikaans-Engels), nu is het nagesynchroniseerd door zo'n stel krijswijffies en is het niet meer om aan te zien. Er zijn trouwens ook nagesynchroniseerde tekenfilms waar het niet bij is, (b.v Avatar) maar ze zijn veruit in de minderheid.

1: vrouwen hebben geen "baard in de keel", dus zillen vergeleken mannen makkelijker gillen. 2: mannen kunnen hun spanning goed in hun spieren verwerken.. spieren spannen samen waardoor er soms minder luidtruchtige kreten uit komen.. 3: daarnaast zijn er wel degelijke gillende mannen, maar dat zijn meestal niet heterosexuelen 4: vrouwen willen aandacht 5: mannen willen stoer blijven Toegevoegd na 2 minuten: zillen=gillen Toegevoegd na 3 minuten: "zillen = gillen" = "zillen = zullen" :D

om indruk te maken schreeuwen meisjes, maar niet alleen in tekenfilms ook in soap series en in het dagelijkse leven ook..

om het veel spannender te maken.

Tekenfilms zijn een afspiegeling van de realiteit, echter een klein beetje overdreven. Kleur de plaatjes en maak het verhaaltje zelf verder af.

Omdat meisjes dat in het echt ook doen. Ga in de Efteling maar eens bij de "enge" attracties staan en je weet wat ik bedoel

Dan hou je je aandacht erbij, ook maakt dat het spannender/enger enz...

Om dat een tekenfilm vaak niet strookt met de werkelijke wereld, maar ze wel de karakters snel herkenbaar willen houden voor de kijkers. Dus geven ze de meisjes een hoge stem. Dit resulteert vaak in het hoge gegil en geschreeuw. Je ziet ook dat de mannen vaak een zwaardere stem hebben in een tekenfilm. Eigenlijk zijn al onze aannames, vooroordelen, en typeringen samengevat in de tekenfilms. Wat dan weer resulteert in snelle herkenbaarheid.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100