Kan een bus over een gat van 20 meter springen zoals in de film speed?

ik zag dat in de film speed. daar was een brug nog niet klaar en de bus moest er over gaan van een boef.
kan dat wel? in het echt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

En dan nu een feitelijk antwoord: Nee. Kijk hieronder naar 'The Making Of...' Het filmpje gaat over deze stuntscène opgenomen in 1994. Je ziet dat er een kleine sprong met de bus wordt gemaakt. De beelden worden later met een computeranimatie hergebruikt, die je kunt zien aan het einde van onderstaand filmpje.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=CX6aVa7B2qQ

Ja;-) Dat heb je toch gezien in de film SPEED!

ja natuurlijk kan dat in het echt!!!! maar hoe de bus er daarna uitziet! dat zal niet hetzelfde zijn als in de film want voor de duidelijkheid het gebeurt in een film!

Het zou kunnen als de landingszone een flink stuk lager is. Echter, in de film Speed, ging het over een viaduct waar er doorgaans weinig hoogteverschil is over 20 m horizontale afstand. Dus, het kan niet zoals in Speed werd gepresenteerd.

Als een bus met grote snelheid over een gat wil "vliegen" zal hij helaas in de afgrond storten. In een film kan alles, in werkelijkheid natuurlijk niet. Kwestie van zwaartekracht in dit geval.

Hangt van de snelheid van de bus af, het gewicht van de bus, de helling, windkracht, windrichting. Misschien als alle condities goed zijn kan een bus wel over een gat van 20 meter springen.

Nou, ik denk niet dat zo een zwaar busje over een gat van 20meter kan gaan springen

Springen zal de bus niet doen. Als zij lancering maar groot genoeg is kan hij kilometers halen. Hij zal alleen wel sneller naar beneden gaan dan dan vooruit, dus moet de "schans" veel hoger zijn dan het eind punt. De vraag is dan alsnog of mensen het zullen overleven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100