Hoe wordt een tekenfilm gemaakt?

Je hebt ze vast wel eens gezien, sfeervolle tekenfilms. Nu neem ik hier even als voorbeeld studio ghibli: een Japans bedrijf die prachtige sfeervolle tekenfilms maakt. Met enorm veel detail. Maar hoe maken ze dit dan? Het ziet er niet uit als iets van de computer, maar ik kan me niet voorstellen dat ze echt ALLES getekend hebben, want met zoveel detail ben je jaren bezig.
Ik heb zelf al wel wat gegoogeld, helaas kon ik alleen iets vinden over computer animatie, maar misschien weet hier iemand hoe ze dit maken, alvast bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja hoor, dat is wel degelijk (deels) met de hand getekent. maar niet, zoals veel mensen denken, hélemaal plaatje voor plaatje. Vaak gaat het om handgeschilderde achtergronden, heel gedetailleerd, waar ze op in- en uitzoomen. Daar "overheen" komen dan (veel meer verschillende) plaatjes van alleen de "poppetjes"/ bewegende onderdelen. Er is dus één "laag" met alleen achtergronden, die van verschillende afstanden en gecentreerd op verschillende plekken zijn "geschoten" waardoor het HEEL veel achtergronden lijken, en één laag met een plaatje voor plaatje (en tegenwoordig vak deels met de computer) vervaardigde details. Met computerspelletjes werkt het eigenlijk net zo.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100