Is het legaal om online series te kijken?

Vroeger was het nog legaal om online series/films te downloaden en te kijken.
Tegenwoordig krijg ik allemaal van vrienden te horen dat ik series(amerikaanse voornamelijk) moet "streamen" online op rare sites.
Is dit wel legaal of niet? Zo ja waar kan ik dit het best doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee natuurlijk is dit niet legaal. Acteurs en producenten steken er heel veel tijd en geld in vaak miljoenen. Het is natuurlijk wel legaal als je het op amazon, netflix en hulu kijkt. Verder zijn alle diensten vaak illegaal. Toegevoegd na 25 seconden: En het was ook nooit legaal geweest.

in Nederland is streaming gewoon legaal sites die ik gebruik zijn cucirca / couchtuner / alluc / let me watch this - de laatste 2 hebben soms ondertitels maar de meeste niet

Bronnen:
http://www.alluc.to/movies.html?mode=top ...
http://www.cucirca.eu/about/ & ...

Het was tot een paar maanden geleden legaal om te downloaden en te streamen, sinds de wet ander geïnterpreteerd dient te worden (zeer vreemd) is het niet meer legaal. Dat streamen technisch niet hetzelfde is als downloaden maakt volgens de wet niet uit. De link hieronder legt uit waarom. https://www.security.nl/posting/386269/Juridische+vraag%3A+is+video's+streamen+door+downloadverbod+illegaal%3F Afijn. Streamen. Streamen is wat anders dan downloaden: bij streamen blijft er geen kopie op je harddisk achter, maar vervloeien de bitjes direct weer nadat ze gedecodeerd zijn. En tsja, als dównloaden dan verboden is dan geldt dat dus niet voor streamen, denken dan veel mensen. Maar nee. De wet kent niet als criterium dat de kopie permanent is. De enige vraag is óf je een kopie (verveelvoudiging) maakt.

Auteursrechtelijk beschermd materiaal gratis downloaden is niet legaal volgens de nieuwe wet. Wanneer je hier voor betaald is het gewoon legaal (let er dan wel op waar je er voor betaald :P). Online kijken is dus ook illigeaal, op een aantal uitzonderingen zoals Netflix na. Daar is het legaal omdat netflix de auteursrechten betaald. Geen auteursrechtelijk beschermd materiaal mag je gewoon downloaden/streamen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100