Is 007 James Bond al die jaren steeds dezelfde karakter?

Door de jaren heen zijn er heel veel verschillende acteurs geweest die 007 James Bond speelden.
Is James Bond steeds dezelfde karakter, die al die avonturen beleefd, of is het gewoon een codenaam, die steeds weer word doorgegeven, en speelt iedere acteur steeds weer een andere man?

Toegevoegd na 6 dagen:
Ok, het is dus steeds dezelfde karakter, volgens de antwoorden.
Echt bevredigend vind ik het echter niet, want niet alleen is het raar dat een karakter een halve eeuw dat soort werk doet, maar ook zijn leeftijd wisselt steeds, maar ook zijn karakter wisselt sterk met het vervangen van de acteur.
Volgens mij hadden ze het beter zo kunnen doen dat de vorige james Bond af en toe gewoon dood gaat of met pensioen gaat ofzo, en word vervangen door iemand anders met dezelfde codenaam James Bond.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

James Bond, codenaam 007, is een fictief personage gecreëerd in 1953 door de Britse schrijver Ian Fleming, die hem opvoerde in twaalf romans en twee verhalenbundels. Het eerste boek heet Casino Royale. Er zijn zes andere auteurs die geautoriseerde Bond-boeken schreven na de dood van Fleming in 1964: Kingsley Amis, Christopher Wood, John Gardner, Raymond Benson, Sebastian Faulks en Jeffery Deaver. Het meest recent is het boek Solo, geschreven door William Boyd en gepubliceerd op 26 september 2013. De fictieve Britse geheim agent is ook aangepast voor televisie, radio, strips en videospellen. Verder kent men James Bond vooral uit de op één na succesvolste filmreeks aller tijden. Op dit moment bestaat de filmreeks uit drieëntwintig films. Al deze verhalen in al hun vormen spelen rond één karakter: James Bond met codenaam 007. Het is dus niet zo dat telkens een andere geheim agent deze naam en code overneemt van een voorganger. Als kijker naar de films moeten we dus accepteren dat James soms een ander gezicht lijkt te hebben. Een opvallende ovvolging die wél in de film plaats vond is die van de rol van Q (Peter Burton en Desmond Llewelyn) Q wordt namelijk iIn The World Is Not Enough (1999)opgevolgd door R (John Cleese) In de film Skyfall uit 2012 vertolkt Ben Whishaw de rol van Q. Deze acteur is vele jaren jonger dan zijn voorgangers Desmond Llewelyn en John Cleese. De nieuwe Q blijkt een computerdeskundige.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/James_Bond
http://nl.wikipedia.org/wiki/Q_(James_Bond)

Iedere acteur speelt telkens dezelfde persoon , namelijk James Bond (007).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100