Hoe kun je je voorbereiden op regisseur worden als schoolgaande?

Ik zit nu nog op school, maar ik wil in de toekomst graag filmregisseur worden.
Ik lees nu vaak boeken over films maken en ik kijk de extra's op de dvd's.
Ook heb ik een aantal jaar bij een toneelgroep gezeten.
Maar toch heb ik het gevoel dat ik nog iets mis.
Ik zou graag ergens praktijkervaring opdoen. Als figurant, bijvoorbeeld.
Hebben jullie misschien nog meer ideeën?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zou niet weten waarom je figurant zou moeten worden om je voor te bereiden op een beroep als regisseur. Ga filmpjes maken! Verzin verhaaltjes of werk samen met mensen die verhaaltjes kunnen schrijven en werf toneelspelers op school. Iedereen kan zo een beetje leren en jij in dat vak waar jij verder in wil. Ik ken iemand die op de opleiding wilde en daarvoor moet je ook een film insturen dus je kunt maar beter op die manier oefenen: filmen en regisseren dus. Toegevoegd na 2 minuten: Verder zou je op een vooropleidingscursus kunnen zoals hier: http://www.theaterdegarage.nl/cursussen/cursussen-/vooropleiding-cursus-regie/

Misschien kun je ervaring opdoen door in een reclame of film te spelen. Dit is misschien een goede site: http://www.filmcastings.nl/?action=plist&id=37&reset=1 Succes!

Je kunt vrijwilliger worden bij de lokale tv zender, of de regionale tv omroep. Op die manier kun je wellicht meelopen met het filmteam, dat items maakt over tal van zaken in de regio. Ook zij moeten van tevoren bepalen hoe ze iets in beeld willen brengen. Na het draaien moet vervolgens het materiaal gemonteerd worden. Daar steek je altijd wat van op.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100