heeft de film Dances with Wolves twee versies?

Op moviemeter staat namelijk 181 minuten / 236 minuten (director's cut)

Betekent dat er dan 1 film van Dances with Wolves 181 minuten heeft en een andere versie van Dances with Wolves 236 minuten heeft?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, er zijn twee versies. Toegevoegd na 2 minuten: De Director's cut betekent dat de regisseur zijn eigen langere versie heeft gemaakt. Een regisseur moet zich vaak houden aan bijvoorbeeld de lengte van een standaardfilm (i.v.m. commerciële overwegingen), terwijl een wat uitgebreidere verdieping in verhaallijnen het verhaal beter tot zijn recht doen komen. De director's cut is niet zo zeer een compleet nieuwe film, maar bevat enkele uitgebreidere scenes, of zelfs nieuw scènes die de bioscoopversie niet hebben gehaald Toegevoegd na 2 minuten: De Director's cut betekent dat de regisseur zijn eigen langere versie heeft gemaakt. Een regisseur moet zich vaak houden aan bijvoorbeeld de lengte van een standaardfilm (i.v.m. commerciële overwegingen), terwijl een wat uitgebreidere verdieping in verhaallijnen het verhaal beter tot zijn recht doen komen. De director's cut is niet zo zeer een compleet nieuwe film, maar bevat enkele uitgebreidere scenes, of zelfs nieuw scènes die de bioscoopversie niet hebben gehaald

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Director's_cut

De originele bioscoopversie heeft een lengte van 181 minuten. De 'director's cut' versie is drie kwartier langer. Hierin kom je te weten waarom het fort verlaten is als Dunbar daar aankomt. En er vinden veel meer gesprekken en handelingen tussen Dunbar en Kicking Bird plaats, waardoor de reden waarom Dunbar voor de indianen kiest beter te begrijpen is. Beide versies zijn van hetzelfde filmmateriaal gemaakt, maar ten behoeven van de bioscoop is het meer ingekort.

Bronnen:
http://www.dvd-home.nl/index.php?option=co...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100