Is gratis films downloaden ilegaal?

Ik wil gaag een filmpje downloaden op THE piratebay.org is dat verboden

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Officieel wel maar is niet echt heel erg als je die gedownloade film verkoopt is het strafbaar maar ik zou gewoon een film kopen

Downloaden is niet verboden, zelfs als het materiaal illegaal wordt aangeboden Vertegenwoordigers van de muziek- en filmindustrie roepen graag dat downloaden hetzelfde is als diefstal. Is dat wel zo? Nee, het ligt veel genuanceerder. Iedereen mag kopieën maken van muziek, films of teksten, zelfs als de bron illegaal is. Alle muziek en films die op Internet beschikbaar zijn kun je zonder probleem downloaden. De enige voorwaarde is dat de kopieën uitsluitend voor eigen gebruik bestemd mogen zijn. Software en games vormen de enige uitzondering; die zijn extra beschermd via de Europese software richtlijn en mogen niet zonder toestemming gedownload worden.

Bronnen:
http://www.digimuziek.nl/legaal.htm

Downloaden is niet illegaal. Uploaden darentegen wél. Het uploaden gebeurt automatisch via die share sites e.d. Als je het incidenteel doet zul je er nooit last van krijgen. Doe je het grootschalig krijg je Buma Stemra 'aan je deur' en waarschuwing van je provider.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100