waar kan ik gratis en zonder copyrights, muziek downloaden voor onder filmpjes te zetten?

Ik ben bezig met filmpjes zelf te maken, en wil onder deze filmpjes muziek zetten. Maar om misverstanden te voorkomen wil ik instrumentale muziek gebruiken waar geen copyright op rust.
Maar waar kan ik deze downloaden.
Of is er een muzikant die ze ter beschikking wilt stellen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Lastig, want voor de meeste (professionele) muziek ben je wel degelijk copyrights verschuldigd. Er zijn verschillende sites waar je "free music" kunt downloaden. Dat is vaak geen topkwaliteit, maar als je goed zoekt staan er wel leuke dingen tussen. Ga hier maar eens wat rondsnuffelen: http://www.jamendo.com/en/ http://derekaudette.ottawaarts.com/music.php http://www.freeplaymusic.com/ http://www.partnersinrhyme.com/ Op één van deze sites kom je bestandsnamen tegen die eindigen met .m3u, een extensie waar ik nog nooit van gehoord had. Je kunt die simpelweg omzetten in .mp3-bestanden door het bestand te openen met b.v. Word en de link die je dan ziet in je browser te plakken. Veel succes (en sterkte, want het is een tijdrovende klus!)

Alle muziekopnames zijn beschermd door auteursrecht maar sommige auteurs gebruiken dat recht om hun muziek vrij kopieerbaar te maken. Een veelgebruikte manier om dat te doen is via een creative commons licentie. Google op "creative commons music" en je komt van alles tegen. Lees wel de gebruiksvoorwaarden want er zijn verschillende soorten creative common licence. En je kunt ook even langs de lokale oefenruimte of muziekschool. Wie weet zijn er wel toffe gasten die hun werk beschikbaar willen stellen.

Bronnen:
http://creativecommons.org/licenses/

Met youtube downloader dan kun je muziek die op YouTube staat gewoon omzetten in een mp3 bestand

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100