Herkent iemand deze film en/of weet die de titel nog?

Vroeger (ongeveer 30 jaar geleden) heb ik ooit als kind een film op tv gezien van een indianenjongetje dat door een stam achternagezeten werd. Ik weet alleen dat het jongetje Isah heette en alleen was en steeds aan die stam wist te ontkomen.

Ook heb ik ooit een film gezien van een vrouw die van haar tante een huisje in Noorwegen heeft geerft. Als ze eenmaal op dat eilandje komt in dat huis blijkt het vol poppen te zitten die tot leven komen. Het is een psychologisch drama.

Beide films heb ik nooit meer gezien en zou zo dolgraag weer willen zien maar kan er niets meer over vinden en er is ook nooit meer een herhaling geweest.

Herkent iemand die films?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De enige film over een indianenjongen die meer dan 25 jaar oud is die ik (tot nu toe) kan vinden, is "Tschetan, der Indianerjunge". Hij wordt wel achtervolgd, maar dan door veeboeren ipv een stam (en hij heet Tschetan ipv Isah..).

Bronnen:
http://www.imdb.com/title/tt0070837/

Kan de tweede house of wax zijn? Waarschijnlijk niet, maar toch een gokje.

is dit de film van de poppen die je bedoeld? ik heb hem op bol.com gevonden maalstroom. http://www.bol.com/nl/p/dvd/maalstroom/1002004005493547/index.html#product_description Toegevoegd na 7 minuten: op de je vraag over de eerste film zou het deze kunnen zijn? the legend of the boy and the eagle. http://jeugdsentimenten.net/2010/10/23/the-legend-of-the-boy-and-the-eagle/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100