Kan iemand me misschien een stukje uit de film Donnie Darko uitleggen?

Ik begrijp voor de rest heel de film. Alleen de scene na het halloweenfeest als Donnie en Gretchen buitenstaan en worden aangevallen. Vanaf dan vind ik het nergens meer op slaan.

Toegevoegd na 11 uur:
Het verhaal op zich begrijp ik. Er is door een wormhol een vliegtuigmotor gevallen, waardoor er een nieuwe realiteit wordt gecreeërd. Donnie wordt een soort uitverkorene om ervoor te zorgen die motor nooit door dat wormgat komt. Maar wat is niet snap is het stuk dat ze in de tuin van die oma staan. Wordt Gretchen nou aangereden? Wie stapt er uit de auto? Wie schiet Donnie neer? En wie loopt daar rond in het wit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat ze in die hele overval gewoon bij toeval zijn beland, zou het niet zeker weten. En vervolgens rijdt hij dus met de dode lichaam van zijn vriendin in een soort van tijdstunnel en gaat ie zo waar terug in de tijd en ligt ie weer in bed in z'n kamer, wetende hoe de toekomst eruit zal zien en dat hij zal omkomen duur een straalmotor dat z'n kamer in zal donderen. Maar hij heeft er op één of andere manier vrede mee. Ik vond het ook best een vage film en zal hem nog een keer moeten bekijken om er meer van te snappen, de regisseur vertelde wel dat iedereen z'n eigen interpretatie aan het film kan geven. Geen idee of ik je enige verduidelijking heb gegeven op het verhaal ><

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100