wat is een goede film over de 2de wereld oorlog?

voor het vak geschiedenis. en wel een die een verhaallijn heeft graag.

Toegevoegd na 5 minuten:
wow wat veel films!

maar ik wil wel graag een met nederlndse ondertiteling:D

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Schindler's List !! Toegevoegd na 1 minuut: the longest day the great escape the eagle has landed guns of navarone der untergang Toegevoegd na 5 minuten: bridge over the river quai niet echt 2e w.o. maar wel in verband is een van mijn favoriete (als in steengoed en zeer indrukwekkend ) is marathon man. Band of brothers saving private ryan inglourious basards en nog duizenden andere Toegevoegd na 5 minuten: zijn allemaal verkrijgbaar en download baar met nl sub (nederlandse ondertitels) Toegevoegd na 15 minuten: laatste 3 (nederlandse films) de aanslag soldaat van oranje oorlogswinter. Toegevoegd na 20 minuten: sorry ..... was er een vergeten .. de beste van allemaal LA VITTA BELLA (een italiaanse film over een vader en zoon die in een c.kamp terecht komen) heel mooi en heel zwaar .

childrens list is een mooie film duurt wel lang Toegevoegd na 5 minuten: hier zou je hem kunnen downloaden met nederlands ondertiteling

Bronnen:
http://www.opensubtitles.org/nl/subtitles/...

Enigma, met bovendien mooie muziek, en een grote mate van echtheid

1. Schindler list 2. Der Untergang

Als je een indringende film wilt zien over de tweede wereldoorlog, moet je 'Die Brucke' eens kijken... http://www.imdb.com/title/tt0052654/

Der Untergang,die over Hitler gaat en hoe hij was en deed enzo Valkyrie,met Tom Cruise gat ook over wO 2 Toegevoegd na 15 minuten: o ja: Oorlogswinter = een nederlandse film over een jongetje dat de 2de Wereldoorlog beleeft.

Soldaat van Oranje A Bridge To Far The Longest Day Enemy At The Gates The Great Escape

saving private Ryan

Ik mis er nog eenpaar: het meisje met het rode haar, en natuurlijk een film over Anne Frank, daar zijn diverse van, en volgens mij de meest recente: Zwartboek

sands of iwo jima (1949)

Een hele goeie film, een klassieker, is Das Boot over een duikboot in WWII (This is the story of 42 raw recruits caught up in a war they didn't understand, and the Captain who must lead them in their struggle to survive), Een zeer verduidelijkende film is All Quiet on the Western Front (A young soldier faces profound disillusionment in the soul-destroying horror of World War I) Beide films gaan over de verschrikkingen van een oorlog en de invloed op mensen, zonder melodramatische ondertoon. De Joden zijn een slachtoffer in de oorlog, maar niet het enige slachtoffer. Oorlog is een onbeschrijfelijke hoop ellende voor iedereen.

Shoah van Lanzmann. Het is alleen geen speelfilm, maar een documentaire die vooral gevuld is met testimonials en interviews van holocaustoverlevenden. Superindrukwekkend! Toegevoegd na 47 seconden: Oh, nu zie ik pas je opmerking over een verhaallijn..

pearl harbor of tora tora tora. (tora tora tora is het japanse verhaal van pearl harbor.

De zomer van 45. Het is een 5-delige serie, te zien bij uitzending gemist.

The Pianist (2002) Op 23 september 1939 speelt de jonge pianist Wladyslaw Szpilman voor de radio 'Nocturne in d-mineur' van Frédéric Chopin. Door het lawaai van de bombardementen kan hij zichzelf nauwelijks horen. Een halfuur na afloop van dit optreden wordt de zaal van de Poolse omroep geraakt en is de radio definitief uit de ether. De gevolgen van de bezetting voor Warschau zijn afschuwelijk: het getto, de joodse opstand, de deportaties. Maar terwijl zijn volledige familie en vele vrienden worden uitgemoord, tracht Szpilman te overleven in de gehavende stad. Hij krijgt daarbij hulp van Poolse verzetsstrijders.

The boy in the striped pyjama's, indrukwekkend verhaal, wordt ook vaak behandeld op de middelbare school.

Zwartboek, met Carice van Houten. Ge-weldig!:D Toegevoegd na 1 minuut: Oeh en The Pianist, is een mooie film! Dat is zeker een goed beeld over de tweede wereldoorlog. Het is meer een kijk op de oorlog in het echte leven en niet in een kamp.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100