is er een manier om te controleren of batterijen vol of leeg zijn? maakt het uit of van een lamp waar 3 batterijen ingaan er 1 niet (half) leeg is?

Ik heb een la met daarin allemaal AA batterijen en nog wat andere varianten AAA etc maar ook knoopcellen.

Sommigen komen uit oude apparaten, sommigen zijn nieuw gekocht etc. Deze zijn bij een verhuizing allemaal in 1 la terechtgekomen.

Als ik echter een lamp voor mijn fiets wil voorzien van nieuwe batterijen weet ik niet of ik wel 3 volle pak. is het een probleem als het 2 volle en 1 lege of halfvolle is?

Hoe kan ik batterijen doormeten? ik heb een multimeter.

Weet jij het antwoord?

/2500

Een multimeter zal daarin uitkomst bieden.......!

Sowieso nooit batterijen "mengen". Je kunt inderdaad met een multimeter meten of een batterij nog lading heeft. Dit is echter geen garantie dat ie dat ook nog lang heeft. Een multimeter meet immers onbelast. Een goede batterijmeter meet belast. Toegevoegd na 3 minuten: Ik lees net je tweede vraag. Meten met een multimeter doe je door de meter te zetten op een waarde die net iets hoger is dan te de meten spanning. Batterijen AA en AAA zijn hooguit 1.5 Volt, dus ga voor 5, 10, 20 of iets dergelijks. Je moet, aangezien het gelijkspanning is, de knop draaien in de richting van het symbool met de 2 rechte lijntjes, een gestippeld, de andere doorgetrokken. Niet "het kronkeltje". Dat is voor wisselspanning, 240 uit je stopcontact bijvoorbeeld.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100