Welke vloeistof is niet elektrisch geleidend en tast geen metalen en kunststoffen aan?

Heb thuis een elektrisch apparaat waarin de batterij is gaan lekken. Nu wil ik dit schoonmaken, alleen het zit allemaal stevig vastgekoekt. Mu lijkt he me handig als ik e.e.a. eerst even een tijdje zou kunnen laten weken in een of andere vloeistof.

Weet jij het antwoord?

/2500

volgens mijn technische vriend hier, bestaan er wel van dat soort vloeistoffen, maar zal je er weinig aan hebben. volgens hem heeft weken geen enkele zin, en zal je mechanisch aan de gang moeten met een schroevendraaiertje of iets dergelijks.

Zuiver ( gedestilleerd ) water geleidt niet.

olie geleid geen of zeer weinig stroom. ""probeer ""de contacten schoon te krijgen met heel fijn schuurpapier, olie daarna met naaimachine olie de contacten in, plaats nieuwe batterijen en voila het apparaat gaat weer werken als de draden inmiddels niet kapot zijn want het zuur uit batterijen is zeer agressief. Batterijen gaan lekken als ze leeg zijn, dus kijk eerder of er nog energie in zit.

Als het aangekoekt zit, dan zit het er al een tijdje. Dan zal zeer waarschijnlijk de printplaat beschadigd zijn. Loop daarom na het schoonmaken de lijnen op de print na en eventueel herstellen met wat tin

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100