Is een ipod touch 4g waterdicht?

Mijn natuurkunde leraar heeft tegen mij tijdens een proefje dat alle nieuwe techniek zoals mobieltjes e.d tegenwoordig Ingegoten zijn, en dus waterdicht ofzoiets. Nou wil ik graag vragen of iemand misschien weet of mijn iPos touch 4g waterdicht is want ik ga het natuurlijk niet uit proberen

Toegevoegd na 1 minuut:
Mijn natuurkunde leraar heeft tegen mij gezegd*

Toegevoegd na 1 minuut:
Mijn natuurkude leraar heeft gezegd*
iPod touch

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee dat is hij niet, ze worden wel steeds dichter maar helemaal gesloten waar geen water in kan komen bestaat nog niet.

Dit is afhankelijk van de ontworpen IP protectieindex. een IPx7 apparaat is bestemd tegen verblijf onder water, IPx6 tegen onderdompelen. de x staat voor een ander getal, welke de stofdichtheid aanduidt. Lees meer hier: http://www.accubel.be/pdf/Fiches-Techniques-NL/Indice_protection_definition_pictos_NL.pdf Toegevoegd na 30 seconden: Maar ik kan je zo ook wel vertellen dat moderne elektronica NIET waterdicht is ingegoten!

Het bleek zo te zijn dat als je ipod/iphone in het water heeft gelegen, je hem door hem in een zakje met rijst te stoppen, het water eruit te 'zuigen' en dat hij het dat weer gewoon doet.:)

Echt waterdicht is hij niet, maar wel spatwaterdicht. Dit houdt in dat je hem niet mee kunt nemen in het zwembad of onder de douche (nou ja, het kan wel, maar het is niet goed voor het apparaat), maar wel (even) in je hand kunt houden in de regen of met een natte vinger aantikken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100