Waarom bestaan er geen oplaadbare batterijen van 1,5 V?

Ik wil graag groen naar muziek luisteren, maar mijn cd-man (en daarnaast tal van andere apparaten) heeft niet genoeg aan de beschikbare 1,2 V van oplaadbare batterijen. Waarom is het kennelijk zo moeilijk om dat beetje extra capaciteit mee te geven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Oplaadbare batterijen zijn eigenlijk accu's, maar het verschil in spanning wordt bepaald door de gebruikte metalen of hun verbindingen. Die hebben een vast spanningsverschil en ieder materiaal heeft zo zijn eigen onhebbelijkheden wat betreft de toepassing. Zie wikipedia:

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Oplaadbare_batterij

Het is geen kwestie van capaciteit, maar van klemspanning. Zo een oplaadbaar celletje is een volstrekt ander ding dan een batterijcel. De wetenschap heeft daar nog niets op gevonden....

Die bestaan wel degelijk. Dit zijn zogenaamde RAM cellen. Zie link voor lader en accu's. volgens mij zijn ze wel minder vaak oplaadbaar. Ik geloof een keer of 300. Toegevoegd op 01-05-2009 21:26:58 Correctie: ze zijn 25 tot 100 keer oplaadbaar.

Bronnen:
http://www1.conrad.nl/scripts/wgate/zcop_n...

Het probleem is dat een batterij die je oplaad een iets hogere spanning kan afgeven als hij net opgeladen is, dat kan electronica beschadigen. daarom is de capaciteit 1,2v zodat de spanning nooit boven de 1,5 v kan uitkomen.

Die bestaan gewoon, en als je die niet aan kan komen dan maak je maar een paar batterijen aan elkaar.