Kan een telefoonmast kanker opwekken?

Ik hoor vaak dat zoon telefoonmast/verzendmast kanker kan opwekken klopt dat?,.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ha, die LikeaEmo; De mast zelf kan dat natuurlijk niet. Wel schijnen er soms aanwijzingen, maar vooral veel verdachtmakingen te zijn over kankerverwekkende eigenschappen van verhoogde doses aan straling die in de buurt van dat soort masten wordt gemeten. Bewezen is er echter nog steeds niets. Zal ook bijna niet te doen zijn, lijkt me.

Ik heb dit laatst ook gehoord. Er zijn verschillende onderzoeken geweest en verschillende mensen zijn het weer een niet met elkaar eens. Zie links Ikzelf houd het voorlopig op niet. Maar dat kan struisvogel politiek zijn. Op mijn werk staat een mast bovenop het gebouw en tot nu toe (12 jaar verder) hebben we pas een collega gehad met kanker. Lijkt me een laag gemiddelde van de maatschappij. Neem aan dat in 12 jaar wel erger zou moeten zijn dan.

Bronnen:
http://www.scientias.nl/telefoonmast-vergr...
http://www.ufoplaza.nl/viewtopic.php?t=283...

in ijsselstein [utrecht] staat de mast die ook wel als kerstboom dienst doet . de mensen die daar een paar jaar geleden in de nieuwbouw kwamen wonen hebben een papier moeten tekenen dat als ze iets krijgen, ze de mast en alles wat daar mee samenhangt niet aansprakelijk kunnen stellen. dus ik denk dat ze het zelf toch ook niet helemaal vertrouwen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100