Waar kan ik het beste op letten als ik een digitaal fotolijstje aanschaf?

Ik zag één andere vraag over fotolijstjes, maar dit gaat niet echt over mijn situatie, want onbegrijpelijke knopjes vind ik niet erg.

http://www.goeievraag.nl/vraag/digitaal-fotolijstje.25852

Ik ben met name benieuwd of het belangrijk is om een hoge resolutie te zoeken (bijv. 800X600) en of het echt handig is om een WIFI connectie te hebben met het lijstje.

Ik kijk zelf altijd op kieskeurig.nl en ben dat nu ook zeker van plan, maar welke aspecten zijn nu echt belangrijk?

De richtprijs voor de aanschaf is rond de 100 euro of minder.

Toegevoegd na 6 dagen:
-- REACTIE --

Goed idee om eens te kijken bij mediamarkt of een andere winkel. Er zijn grote verschillen in uitvoering en bij veel lijstjes is de rand niet echt mooi. Ik vond de nieuwe Philips lijstjes geweldig, die hebben een hele mooie navigatie in de frame zitten. Als je met je vinger op de rand tikt lichten er knopjes op om te bladeren en af te spelen.

Ik merk dat de hoge resolutie schermen nog wel erg duur zijn en ben voor een 8 inch schermpje gegaan. WIFI connectie heb ik maar laten schieten. Dank voor de hulp.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Feitelijk is het alleen belangrijk wat jíj met je fotolijstje wil gaan doen. Rond de 100 euro kun je leuke exemplaren kopen. Wat voornamelijk belangrijk is, zijn de resolutie van je scherm, de grootte, in welke modus het lijstje je foto's kan weergeven (Portrait of Landscape), en wat het interne geheugen is van het apparaatje. Als je hem op je wifi netwerk wilt aansluiten is het geheugen niet zo belangrijk in die zin, dat als je van plan bent foto's vanaf je computer weer te geven, deze dus ook altijd aan moet staan. Dus of een groter geheugen, of een wi-fi verbinding lijkt me zeker een bedenking waard. Persoonlijk zou ik dan voor een groter geheugen(kaartje) gaan en dan eens in de zoveel tijd nieuwe foto's erop zetten. Ik zou dan ook iedere keer naar boven moeten lopen om de pc aan te slingeren om beneden weer foto's te kijken, en als je pc toch dicht naast het fotolijstje staat, dan kun je net zo goed de diashow van windows aanzetten. Ik zou eens een dagje gaan shoppen bij een mediamarkt of een andere grootgrutter in electronica. Hier kun je de lijstjes echt goed met elkaar vergelijken en zien wat jouw persoonlijke smaak is.

Geheugen, wifi verbinding, afmeting van het lijstje, gebruiksaanwijzing, bediening gemakkelijk, merk, prijs, garantie, naam van de keten die het verkoopt, etc.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100