Ik overweeg de aanschaf van een eReader, en wil gebruik maken van de mogelijkheid om eBooks te lenen bij de bieb, waar moet ik op letten?

Ik heb 0 ervaring met ereaders. Maar ik lees graag. Toen ik nog in Amersfoort woonde had ik de bieb vlakbij en deze had ruime openingstijden.

Hier op het dorp is maar een kleine bieb met beperkte openingstijden. Met eBooks heb ik het probleem van openingstijden niet en kan ik gewoon boeken thuis lenen en op de ereader zetten.

Maar welk apparaat kan ik dan het beste kopen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik heb onlangs voor mijn vrouw uitgebreid onderzoek gedaan naar een e-reader een Kobo Aura HD gekocht. Enkele grote voordelen zijn het bijna 1 inch grotere scherm tov andere readers, het zeer scherpe display en de goede achtergrond verlichting. Niet alle readers hebben achtergrondverlichting zodat je deze altijd onder een lamp moet gebruiken. e-readers geven van zichzelf namelijk geen licht zoals een tablet. Het apparaat houdt fijn vast door de welvingen in de achterkant en accepteert het meest gangbare ebook formaat EPUB, dit in tegenstelling tot de Kindle waarbij je eerst moet converteren. Wil je een waterdicht apparaat hebben, dan is de Kobo Aura HD ook als Kobo Aura H2O te koop.

Neem vooral geen Kindle (Amazon). Werkt niet met de beveiligde bestanden van de bieb. Leest geen ePub. (moet je converteren) Kobo werkt wel met die twee. Toegevoegd na 4 minuten: https://veelgestelde-vragen.bibliotheek.nl/stappenplan/veelgestelde-vragen/237 Toegevoegd na 6 minuten: Hier de uitleg hoe je zou moeten converteren (maar dat geldt dus niet voor boeken van de bieb): http://www.ereaders.nl/epub_omzetten_naar_kindle-formaat/ Toegevoegd na 29 minuten: Mocht je al Amazon boeken hebben gekocht of willen kopen dan kan je deze via een omweg toch op je niet-Kindle-reader krijgen, zorg dan wel dat je het downloadt in AZW3 en niet in KFX of AZW6. AZW3 is te DRM-vrij te maken en daarna om te zetten. https://github.com/apprenticeharper/DeDRM_tools/issues/38 Met een niet-Kindle kan je dus bijna alles, met Kindle kan je niet de bieb gebruiken. En moet je ePub converteren, wat net zo gek zou zijn als een draagbare audiospeler die geen MP3 afspeelt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100