Stel dat je een hekel aan de buurt hebt...en je haalt alle stoppen eruit, doet - en + tegen elkaar. Zit dan de hele buurt zonder stroom?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, zo makkelijk kun je je buren niet te pakken nemen. De hoofdzekering in je meterkast zal doorbranden, en het elektriciteitsbedrijf zal moeten langskomen om deze te vervangen, omdat hij in een verzegelde doos zit. Als hij er achter komt dat jij hebt zitten hannesen, moet jij voor de kosten opdraaien, en heb je jezelf te pakken. Naast het gevaar wat je oploopt door in de meterkast kortsluiting te veroorzaken. Je hebt het over een sluiting van 40 A (Ampère). Dat geeft een helse vonk. En als het mis gaat ben je er geweest, makker! Niet meer aan denken dus, stroom is geen grapje, maar wel dodelijk.

Gelukkig niet zeg! Wat een idee, hoe kom je daar nou bij? Ieder huis heeft zijn eigen 'beveiliger', het kan niet zo zijn dat jij met jouw stoppen gaat lopen klooien en dat daardoor de hele buurt zonder stroom komt te zitten. Daarvoor moet je het elektriciteitskast in de wijk gaan slopen en dat zou ik maar laten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100