Verbruikt straatverlichting veel stroom?

zitten er ook spaarlampen in?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Straatverlichting kost volgens wikipedia 1,5 % van het totaal aan energieverbruik. Toegevoegd na 2 minuten: In het artikel op wikipedia staat verder waar de meeste lampen van gemaakt zijn. Ik wist niet dat er ook al proeven zijn met LED lampen. Gezien het geringe percentage t.o.v. het totaal aan energieverbruik is er in deze sector niet zo heel veel winst te halen. Toegevoegd na 7 minuten: In de bron het rapport van ECN (uit 2000). Is dus wel al 10 jaar geleden. Toegevoegd na 14 minuten: Hierbij ook informatie over Philips Fortimo Ledverlichting (voor straatverlichting): http://www.stichtingmilieunet.nl/andersbekekenblog/energie/energie-besparen-met-de-philips-fortimo-led-straatverlichting.html Toegevoegd na 15 minuten: http://www.ledverlichting-apeldoorn.nl/Armaturen/PhilipsResidiumFortimo/tabid/90/Default.aspx

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Straatverlichting
http://www.ecn.nl/docs/library/report/2000...

Dat denk ik wel. Het blijft zoiezo 12 uur per avond/nacht aan dus ik denk wel dat ze aan zuinigheid denken.

bij ons in de gemeente hebben ze 2 jaar terug alles vervangen door spaarlampen en die ze nu nog plaatsen zijn ledlampen er zit een schermerschakelaar op die ze aan en uit doet en na 01.00 uur s nachts gaat de helft al uit dus dan brandt de ene wel de volgende niet enz je hebt nog wel licht maar niet meer zoveel dus er wordt wel aan het verbruik gewerkt

Straatverlichting is heel zuinig, maar brandt wel vaak. Er zitten meestal natriumlampen in. Die geven een geel/oranje licht en hebben een rendement van 130 lumen per Watt. Dat is hoger dan led-lampen, die 100 lumen per Watt geven en ook nog veel duurder zijn.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Natriumlamp

Net als bij Werk zit er bij ons ook n tijdschakelaar op. LED licht hebben we niet (gelukkig,schijnt slecht te zijn voor gezondheid) wel loopt er ergens n proef met ledstraatverlichting. Ergens in de buurt van Zwolle.

de lampen zijn zuinig, echter door de hoeveelheid straatverlichting kost het laten branden een behoorlijke bak geld. Je ziet dat er overal gekeken wordt hoe het rendement te verbeteren is. Op de A12 bijvoorbeeld, werkt men tussen gouda en woerden experimementeel met sensoren die ervoor zorgen dat de verlichting soms eerder in/uitgeschakeld wordt of tijdens extreem weer bijvoorbeeld feller gaat branden. De positie van verlichting wordt bekeken, je ziet nu vaak dat er in het midden of soms zelfs nog maar aan 1 kant van de rijbaan lichtmasten staan omdat de reflectoren en lichtopbrengs enorm zijn verbeterd. Led verlichting is natuurlijk ook bezig met een enorme opmars.

Ik vind dat er voor het mooie teveel verlichting is, maar voor de veiligheid kan er niet snel genoeg verlichting zijn.

Er zitten energiezuinige lampen in maar de armaturen zijn schrikbarend duur.

Bronnen:
http://www.ecat.lighting.philips.com/l/bui...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100