Kan ik met een VCR-speler en een DVD-recorder de oude video's omzetten op dvd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Met een normale VCR-speler en een normale DVD-recorder kan dat doorgaans niet. Er zijn programma's om VCR signaal via een USB-poort op de harde schijf van je computer te schrijven, waarna je het op DVD kunt branden. Er is ook combinatie-apparatuur, waar je een video-band in afspeelt, en die hem tegelijk omzet naar digitale video, en dus ook weer kunt branden op disc. De zgn. DVD.

Dat ligt een beetje aan het type VCRspeler en DVDrecorder. Ze kunnen zijn beveiligd tegen kopieëren net als een hoop videobanden dat kunnen zijn. Ik zou zeggen probeer het eerst eens en sluit ze op elkaar aan met een scartkabel. Je hebt ook speciale recorders met VCR speler erin om te kopieëren. En er zijn ook speciale apparaatjes waarmee je je VCR speler op je PC kan aansluiten en zo op DVD kan zetten;

Bronnen:
http://www.pinnaclesys.com/PublicSite/du/P...

Als het videobanden zijn met programma's of films die je van de tv hebt opgenomen is het geen enkel probleem. zijn het koopvideo's met films dan zijn de banden beveiligd en zal het waarschijnlijk niet lukken. je sluit je video met scart aan op je dvd recorder en je dvd recorder met scart of hdmi naar je tv je dvd recorder zet je dan op aux1 of L1 je tv op aux1 of op hdmi dan kan je ook nog zien wat je opneemt. succes.

Zolang je de videorecorder via scart (analoog) op de DVD-recorder aansluit, kun je al je films op DVD zetten. Je zal per recorder moeten uitproberen wat het beste resultaat geeft. Normaal past ca. 2uur film op een DVD schijf. Aangezien videobanden meestal een lagere resolutie hebben, kun je per schijf ook wel 3 uur op krijgen, daarna wordt de kwaliteit echt slecht.