Als een stekker met daaraan alleen een snoer in een wandcontactdoos doe, verbruikt deze dan stoom?

Dus enkel een snoer zonder verbruiker

Weet jij het antwoord?

/2500

Een stekkerdoos of verlengsnoer verbruikt geen electriciteit. Een apparaat wel. Ook apparaten die op standby staan gebruiken electra, net als een adapter (zonder verderop een apparaat eraan).

Alleen een snoer in een wandcontactdoos verbruikt inderdaad geen stroom. Zouden loze snoeren dan misschien dé oplossing voor het energievraagstuk zijn? ;-) Toegevoegd na 1 uur: Als het geen typefout betreft dan vraag je of een snoer STOOM gebruikt. Als je dat idd bedoelt is het antwoord echter ook nee.

Een losse kabel verbruikt wel stroom, dat komt door de nominale impedantie van de kabel. Deze stroom is echter zo laag dat hij te verwaarlozen is.

Uitgaande van het feit dat met "stoom" stroom bedoelt word: Het verbruikt wel degelijk iets, want er staat wel spanning op de draad. Die spanning gaat normaal gesproken slechts tot het stopcontact, maar doordat je er een stekker in steekt moet het een langere weg afleggen en de weerstand van de draad zorgt er voor dat er enig verlies optreed. Wat, zoals reeds vermeld, dusdanig weinig is dat je dit kan verwaarlozen. Ik vind het hoe dan ook een aparte situatie, mocht ik het ooit tegenkomen.. ;-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100