Wat betekenen de kleuren van de stroomdraden van mijn jukebox uit 1972?

Ik heb een jukebox uit 1972 waar een nieuwe stekker aan moet. De kleuren zijn rood, geel en zwart. Hoe kan ik de kleuren vergelijken met de kleuren van stroomdraden tegewoordig?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Rood en zwart verbindt je aan de pennen die in het stopcontact moeten en geel/groen verbind je met de aardepool aan de stekker. Kijk anders even op je oude stekker, hoe het zat.

Eén van deze draden is de aarding, dit kan u best controleren met een Ohmmeter want zowel zwart als rood is ooit de normkleur geweest voor de aardingsdraad ! ! ! U test een alle draden tov het chassis van de jokebox. 2 zullen een oneindige weerstand hebben en eentje nul Ohm, die laatste is de aarding. Een 2e manier is gewoon op de draden meten, tussen 2 zal u een weerstand meten, dat zijn de stroom draden, tss die 2 en de 3e draad meet u weer oneindig, die 3e is de aarding. U kan ook de rugplaat eraf nemen en kijken welke draad aan het chassis ligt, dat is nog altijd de zekerste manier. Gelijk ook kijken of de transfo wel op 220 Volt staat en niet op 110 Volt want in die tijd kon dat ook nog.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100