Hoe werkt de streepjescode voor meerdere producten?

Bij bv Albert Heijn kan men een zelfscankassa gebruiken. Alle producten worden zelf gescand door de klant tijdens het winkelen. Bij het afrekenen aan de kassa, wordt er 1 bon uitgedraaid waarop een streepjescode staat. Deze wordt aan de kassière overhandigd, en deze scant die 1 maal.
Hoe kan het dat 1 streepjescode, meerdere producten laat zien, en hoeveel producten kunnen hier maximaal in worden ondergebracht?
Ik dacht nml dat EAN-13 wordt gebruikt hiervoor, maar die kan toch maar 1 product zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nogal klontjes: de streepjescode op de bon verwijst naar een lijst in de computer, uitgelezen vanuit de handscanner, en die lijst print de kassa uit. AH weet dus precies wat er op jouw boodschappenlijstje stond :)

Een barcode is niets anders als een nummer. Dat nummer wordt dus ingelezen en in een database wordt erbij gezocht wat voor artikel erbij hoort. Het nummer op de bon, verwijst dus in de database naar de artikellijst die zijn ingescand. Dat aantal is niet afhankelijk van een maximum omdat alles in een database is ondergebracht. Zo heeft alles in de database een nummer. De klant (het nummer van de bonuskaart), het product, het winkelen. Natuurlijk zitten er nog veel meer nummers in de database. Namelijk leverancier van het product, prijsgroep, stellinggroep, korting, enz, enz. In de barcode staat dus alleen een nummer. Geen product informatie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100