Kunnen e-books ook voorlezen?

Ik bedoel dus of de e-book een luidspreker heeft zodat je niet hoeft te lezen maar alleen luisteren.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik neem aan dat je bedoelt of je op een e-reader ook gesproken boeken kan 'afspelen'. Dit kan wél, de meeste e-readers hebben een aansluiting voor koptelefoon, maar je kunt géén lees-e-books beluisteren. Je kunt wel luisterboeken op je e-reader zetten en die dan laten afspelen. Een normaal e-book is gewoon een tekstbestand.

Ja hoor, dat kan. Maar het klinkt niet best. Intonatie en dergelijke zijn erg vlak. Met de gratis iBooks-app op je iPod Touch, iPhone of iPad kun je boeken lezen, maar je kunt ook de boeken laten voorlezen. Een grappige optie die standaard aanwezig is in iOS. Het beste resultaat krijg als de taalinstellingen op je iDevice overeenkomen met de taal van het boek dat wilt laten voorlezen. Een Nederlands boek laten voorlezen terwijl je iDevice op Engels staat ingesteld is niet echt aan te raden. Wel leuk om eens te lachen.

Je kunt audiobooks nemen. Dit zijn voorgelezen boeken, waarbij er twee "smaken" zijn: - de gratis of heel goedkope audiobooks, die worden voorgelezen door een spraakprogramma, en dus soms wat raar klinken - de niet gratis audiobooks, die gewoonlijk worden voorgelezen door personen. Op websites waar dergelijke boeken worden gerecenseerd wordt ook meestal een waardering voor de voorlezer gegeven. Soms is een boek ook door meerdere mensen voorgelezen. Audioboeken die door mensen worden voorgelezen zijn gewoonlijk wel duurder dan e-books.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100