Kan ik Dream Color led strips aansturen via de computer?

Ik ben van plan een paar meter dream color RGB led stips te kopen en er een ledscherm van te maken. Nu vraag ik mij af wat voor een type controller ik dan nodig heb en wat voor software hier beschikbaar voor is.

Voorbeeld van wat ik van plan ben: http://www.youtube.com/watch?v=sbdvrfwr6Sg

Alvast bedankt voor jullie ingevingen!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

hoi Rintie, afgezien van de veel te lange film, denk ik dat dit onmogelijk is om met normale ledstrips uit te voeren. volgens mij wordt hier de boel belazerd, het kan niet. althans niet op de manier die hier getoont word. bij ledstrips staan alle rode leds, alle groene leds, alle blauwe leds, met elkaar doorverbonden. dus als je rood wilt zien, branden ALLE rode leds, zo ook met de andere kleuren. wil je tonen wat in het filmpje gebeurd, dan moet je ELKE led afzonderlijk kunnen aansturen. hoe je dat doet is vers twee, maar elke led moet je afzonderlijk kunnen benaderen. dat krijg je niet voor elkaar met het simpel doorverbinden van ledstript en met slechts enkele draden naar buiten voeren. je kan net zo goed losse leds kopen, multicolor leds, of wat dan ook. vervolgens zet je die in een matrix verband (je weet wel X en Y; row and collom; zodat je met multiplexen de boel kan aansturen. voor het aansturen heb je dan weer vermogens elektronica nodig, want zo veel (power)leds vragen toch redelijk veel vermogen, zeker omdat in het filmpje te zien is, dat ze allemaal tegelijkertijd kunnen branden. dus stuur GEEN geld naar deze jongens, want ik vertrouw het niet. koop losse (multicolor) leds, eventueel in SMD uitvoering, die kan je lekker dicht tegen elkaar zetten. gebruik je toch een strip, dan moet je de gezamenlijke horizontale draad achter elke led onderbreken. de gemeenschappelijke draden moet je dan vertikaal koppelen dan heb je toch echt meer dan twee bundels van 4 draden. per strip heb je drie horizontale draden (de rijen) per verticale kolom heb je per kleur één draad. deze enorme bundel draden kan je met een micro controller aansturen. dat is niet zo moeilijk met I2C. de moeilijkheid zit in het zeer nauwkeurig positioneren van de ledjes. dat doe je niet met een duimstok. nee, hier zit echt een luchtje aan. toch een heel leuk idee, ik ga eens kijken wat ledstrips kosten, hoe ze er uit zien en of het inderdaad mogelijk is om het gezamenlijke draadje los te halen. ik begin eerst met een kleine matrix, lukt dat, dan kan je het grote geld inversteren. bedankt voor de tip, ik ga het uitproberen groeten, Dré en jij natuurlijk ook veel suc6

Kijk het filmpje dat je gegeven hebt in de beschrijving tot het eind, en dan zie je dat het via de pc word aangestuurd en dat je het programma kan opvragen op zijn website of via de email van de uploader. Of het programma gratis is en of je het illegaal kan verkrijgen weet ik niet.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=sbdvrfwr6Sg

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100