Kan ik in Amerika mijn telefoon opladen met een verloopstekker? Zie beschrijving

Kan ik in Amerika mijn telefoon opladen met een verloopstekker. Want op de oplader van mijn telefoon staat 240V en het Amerikaanse net werkt op 120V. Dus wordt mijn telefoon wel opgeladen als die in het stopcontact doe? En kan ik mijn haar stijlen met mijn stijltang waarop 250V staat (met verloopstekker natuurlijk)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op de meeste telefoonopladers staat 90-240 V of dergelijke waarden, met een verloopstekker kun je dan zonder problemen de telefoon opladen. Alleen oudere telefoonopladers met een klassieke transformator erin zal te weinig spanning afgeven om de telefoon te laden. Moderne laders hebben een schakelende voeding waardoor ze een ruim ingangsspanningsbereik hebben. Je herkent moderne laders aan het kleinere formaat en lichtere gewicht dan de laders met een ijzerkern transformator. De haarstyler is een ander verhaal: hij zal in Amerika wel een beetje werken, alleen zal het vermogen slechts een kwart van de waarde bereiken: bij de halve spanning trekt hij ook slechts de halve stroom (wet van Ohm) en dus is het vermogen (spanning x stroom) slechts een kwart. Het duurt dus veel langer voordat hij op temperatuur gekomen is. Toegevoegd na 2 minuten: Als je langere tijd in Amerika gaat verblijven kun je natuurlijk voor een paar dollar daar een lader voor je telefoon kopen, ook een haarstyler zal je niet de kop kosten.

Als er alleen maar "240V" en "250V" op deze apparaten staat, dan is het antwoord: nee. Een verloopstekker verandert het voltage namelijk niet. Toch vind ik het vreemd van de oplader, de meesten hebben een bereik van 100-240V, maar deze blijkbaar niet.

Dat kan alleen als er op de adapter duidelijk staat 110 tot 240 volt, dat zal voor de stijltang vast niet het geval zijn. Voor een telefoon lader zou het goed kunnen, b.v. de iphone laders kunnen dit aan.

Simpel en uit eigen ervaring... Ja Maar het duurt langer voordat ie opgeladen is. Dat geldt ook voor je camera trouwens. Haar verzorgingsapparaten werken maar op halve kracht. Een föhn blaast maar zachtjes en je style tangen worden minder warm.. Die kan je gewoon thuis laten... Heb je daar niets aan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100