Waarom zijn stekkerdozen tegenwoordig allemaal geklonken?

Waar ik ook heen ga en waar ik ook zoek, het lijkt erop dat tegenwoordig alle stekkerdozen zijn geklonken. D.w.z. dat ik ze niet open kan maken. Ik wil namelijk graag een stekkerdoos onder een bureaublad monteren, maar als ik de stekkerdoos niet kan openen lukt dit niet.
Is er iemand die weet of er nog stekkerdozen bestaan die je gewoon kunt open met een schroefje losdraaien en zo ja, waar zijn die dan te koop.
En mochten ze niet meer te koop zijn, wat is dan het alternatief om deze bv. onder een bureaublad of aan de muur te monteren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het alternatief is de klinkverbinding(en) met een metaalboortje verwijderen en vervolgens vervangen door boutje/moertje!

Je zou ze met zelfklevend klittenband onder je bureaublad kunnen bevestigen. Toegevoegd na 3 minuten: Het zit ook redelijk stevig vast dan. Alleen bij het er uit trekken van een stekker, moet je de stekkerdoos even met je andere hand tegen houden, zodat hij blijft zitten. En mocht hij toch loslaten, dan druk je hem gewoon weer vast.

Goedkoper, iets op elkaar persen gaat sneller dan schroeven draaien. Je kunt gewoon nog wandcontactdozen (wcd) kopen in de bouwmarkt, zelf even een snoertje eraa bricoleren: http://www.groepenkastvervangen.nu/contents/nl/d10_standaard_schakelmateriaal_opbouw_busch_jaeger.html ctrl f: opbouw

Je bedoelt een opbouw wandcontactdoos. Verkrijgbaar in de bouwmarkt.

Bij de bouwmarkt kun je gewoon een losse stekkerdoos kopen zonder snoer. Hier moet je zelf dus nog een snoer aanmaken (enja hiervoor moet hij open, dus hij heeft schroefje) in de link een voorbeeld hiervan. er zijn ook stekkerdozen met een optie om ze vast te zetten Toegevoegd na 1 minuut: bij conrad zoeken op artikelnummer 611532 - 89. Dit is er 1 met bevestiging

Bronnen:
http://www.kabeltje.com/hq-stekkerdoos-5x-...
www.conrad.nl

Dat is eenvoudiger om in massaproductie te vervaardigen. Het zal ook goedkoper zijn. Toegevoegd na 6 minuten: Je hebt ze trouwens nog wel bij de bouwmarkt, maar dan moet je bij de dure sectie kijken. Het is niet dat ze open kunnen, maar er zijn schroefbevestigingen ernaast gemaakt. Het heeft trouwens ook met de veiligheid te maken dat mensen dit niet meer zelf (fout) kunnen doen. De stekkerblokken moeten natuurlijk voldoen aan een NEN norm. Toegevoegd na 16 minuten: Deze bedoel ik. Is ook bij een goede bouwmarkt te verkrijgen... http://www.conrad.nl/ce/nl/product/610802/ConradStekkerdoos-Stekkerdoos-met-aluminium-profiel-6-voudig-Zwart-zilver-H05VV-F-3-G-15-mm/0809012&ref=list

Je kan bij de gemiddelde bouwmarkt genoeg onderdelen vinden om alles zelf te maken exact zoals je het wil. Je kan evt. ook nog naar een elektro speciaalzaak gaan als je niet kan vinden wat je zoekt. Wat betreft het waarom je prefab stekkerdozen niet uit elkaar kan schroeven: 2 redenen... Ten eerste is dit goedkoper in de productie en ten tweede zijn er wel heel erg veel mensen die zichzelf op de meest creatieve manieren weten te elektrocuteren en op deze manier kan je als fabrikant die verantwoordelijkheid voor een flink deel van je af zetten. (Serieus... sommige mensen zouden niet in de buurt van enig elektrisch product moeten mogen komen... inc. batterijen...)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100