Wanneer ik mijn laptop dicht doe begint hij heel hard te gieren! Hoe komt dat en wat kan ik daar aan doen?

Als ik mijn laptop dicht doe dan gaat hij heel hard piepen, gieren, kraken. Ik kan het geluid niet echt beter omschrijven. Wanneer ik aan mijn beeldscherm zit lijkt het ook net of ik een microfoon hoor ? Dus wanneer ik het beweeg hoor je een geluid net zoals je iets hoord wanneer je tegen een microfoon tikt. Heeft iemand enig idee hoe dit kan ? En of ik er wat aan kan doen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Waarschijnlijk staan zowel je microfoon als je luidspreker aan. Als je aan het scherm komt, pikt de microfoon dat geluid op, en geeft de luidspreker het geluid weer zodat jij het hoort. Als je de laptop dichtklapt, neemt de microfoon het geluid op, stuurt dat naar de luidspreker. Die geeft het geluid weer, de microfoon pikt dat geluid op, stuurt het weer naar de luidspreker... Het resultaat wordt 'rondzingen' genoemd. De oplossing: zoek uit welk programma alle geluiden van jouw microfoon naar jouw luidspreker stuurt. Stop dat programma. Lukt dat niet, dan kun je ook via Configuratiebeheer je microfoon uitschakelen.

Wanneer je je laptop dicht doet, dan gaat je computer werken. Hij gaat een aantal dingen opslaan op de hardeschijf, en gaat dan zichzelf afsluiten; software uitschakelen, hardware uitzetten etc. Precies andersom is het wanneer je je laptop weer open klapt. Dan gaan alle systemen weer draaien. De geluidskaart gooit dan even wat stroom naar de speakers (vandaar de 'plop') als test.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100