Aardlek schiet UIT wanneer vriezer uit snelvriesstand wordt gehaald??

Onze vriezer staat al sinds we ons huis gekocht hebben(2 jaar terug) op de snelvriesstand(knopje ingedrukt met sneeuwvlokje). De vorige bewoners hadden dit ook al zo. Dit kost natuurlijk best veel stroom. Maar als ik het knopje uitschakel schiet de aardlek er direct uit. Iemand bekend met dit probleem of een advies welk onderdeel van de vriezer dit zou kunnen veroorzaken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dàt ligt aan de schakelaar van de vriezer! Waarschijnlijk zal de aardlek wel 'in' blijven als je hem nadat de vriezer op normaal is ingesteld, weer inschakeld. Valt mee te leven...

Dan zit het probleem waarschijnlijk in de thermostaat van de vriezer. De thermostaat die zorgt ervoor dat de diepvries bij een bepaalde temperatuur,,aan en daarna weer uitschakelt. Zet je hem op super,,,dan werk je buiten de thermostaat om. En blijft je vriezer nonstop lopen . Totdat jij hem afzet,of de motor vastloopt. Dus het gedeelte waar de kortsluiting zit schakel je op dat moment uit. De schakelaar is maar een klein blokje,,en het lijkt mij sterk dat de fout daarin zit. Bron 10 jaar reparaties van koelkasten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100