Weet iemand wat dit is en zijn functie ervan? (foto)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is een weerstand. Een weerstand is een elektrische component die de eigenschap elektrische weerstand heeft. Het is een voorwerp dat dient om elektrische stroom beperkt door te laten. Toegevoegd na 19 minuten: Als je denkt dat het geen weerstand is, zou het ook een diode kunnen zijn.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Diode
http://nl.wikipedia.org/wiki/Weerstand_(component)

Dat lijkt op een weerstandje, dat zijn dingen die ervoor zorgen dat bijv. led-lampjes in een schakeling niet teveel stroom krijgen en dat de draad niet te heet wordt.

Moeilijk te zien wat de streepjes en kleur zijn, maar als er maar 1 streepje op zit en het lijkt op dit: http://shop.rabtron.co.za/catalog/images/zener%20diode.jpg Dan is het een zenerdiode.

heb het even vergroot bekeken en het lijkt rood glas te zijn zoals een gewone glasdiode . Het zwart streepje duidt de polarisatie aan.stroom gaat van boven naar beneden in uw geval op foto. Meestal staan op deze diodes een heel kleine aanduiding die begint met 1N . vb 1N4001 ! Wel vergrootglas nodig ! Het kan ook een zenerdiode zijn . Dan lees je een bepaalde werkspanning af.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100